Te jazzy en onvoldoende groove

Inleiding Spelen in een musical, voor menigeen een droom die uitkomt. Zo ook voor pianist X. Hij is al jaren succesvol actief in de musicalbranche en heeft gespeeld in verschillende bekende producties waaronder The Bodyguard. In maart en april 2017 auditeert X voor de musicals The Lion King en On Your Feet. X wordt echter… Lees meer »

AVG Kennissessie

De AVG Kennissessie in samenwerking met Ruvano, Connectworks, Kyocera en Kader was vorige week opnieuw een succes! In een goed gevulde Business Box bij Heracles Almelo werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei 2018 in werking zal treden vanuit verschillende invalshoeken belicht. Gezamenlijk met Mark Maathuis van Connectworks, Wouter Taal van Kyocera en Rick… Lees meer »

Regeerakkoord Rutte III: de veranderingen in het arbeidsrecht (deel III)

Vandaag in deel III behandelen we de volgende plannen van de nieuwe regering met betrekking tot zzp’ers: Indien de zzp’er een laag tarief hanteert, wordt het dienstverband gekwalificeerd als zijnde een arbeidsovereenkomst; Indien de zzp’er een hoog tarief hanteert, komt hij in aanmerking voor een ‘opt out’ voor de loonbelasting en werknemersverzekeringen; Invoering van de… Lees meer »

Regeerakkoord Rutte III: de veranderingen in het arbeidsrecht (deel II)

Zoals aangekondigd, behandelen we in drie artikelen de plannen van Rutte III met betrekking tot het arbeidsrecht. In deel II staan de volgende voorgenomen wijzigingen centraal: De verruiming van de proeftijd; De verruiming van de ketenregeling; Payrolling en nul-urencontracten. Met de voorgestelde maatregelen van de nieuwe regering ambieert Rutte III een verkleining van de verschillen… Lees meer »

Regeerakkoord Rutte III: de veranderingen in het arbeidsrecht (deel I)

Dinsdag 10 oktober 2017 was het dan eindelijk zo ver: het regeerakkoord van Rutte III is verschenen. De VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn het na ruim 200 dagen onderhandelen eens geworden over de plannen voor de komende vier jaar. De speerpunten van het nieuwe regeerakkoord luiden als volgt: “werken moet lonen” en “werkgeverschap moet… Lees meer »

Ontruiming in Kort geding

Stel: u verhuurt een pand. In het begin betaalt de huurder op tijd, maar door een tegenvaller komt uw huurder financieel in de problemen. De huur wordt niet meer betaald. U wilt de huurovereenkomst beëindigen. In de rechtspraak wordt aangenomen dat een achterstand van drie maanden voldoende is om de huurovereenkomst te kunnen beëindigen maar… Lees meer »

Ernstig verwijtbaar handelen door werknemer

Een werknemer die spullen van zijn werkgever wegneemt zit natuurlijk verkeerd. Is dit echter voldoende om het dienstverband te beëindigen? Is dit anders wanneer het een werknemer met een langdurig dienstverband betreft die afval van werkgever, een afvalinzamelaar, heeft weggenomen? Is dat voldoende om het dienstverband op grond van ernstig verwijtbaar handelen te beëindigen? Deze… Lees meer »

De payrollconstructie: een update

Over ´payrolling´ zijn de meningen sterk verdeeld. Enerzijds prijzen payrollbedrijven de payrollconstructie aan als het antwoord op de vraag naar flexibele arbeid. Anderzijds uiten de werknemersbonden felle kritiek en wijzen zij op de gevolgen van de payrollconstructie voor de betrokken payrollkrachten. Ook juridisch gezien was sprake van onduidelijkheid over de toelaatbaarheid van de payrollconstructie. Naar… Lees meer »

Handhaving Wet DBA uitgesteld!

1 mei 2016 is voor een groot aantal zzp’ers als zwarte dag de geschiedenis ingegaan. Met de afschaffing van de verklaring arbeidsrelatie (‘VAR’) en de introductie van de Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (‘DBA’) is een onzekere periode aangebroken. Ingevolge de afschaffing van de VAR kan de zzp’er niet langer zekerheid verkrijgen omtrent de fiscale kwalificatie… Lees meer »

VACATURE JURIDISCH MEDEWERKER

Team MulderVanGeel advocaten en bedrijfsadviseurs is op zoek naar versterking. Ter aanvulling van ons team van momenteel vijf advocaten en 2 secretaresses zijn wij op zoek naar een gedreven WO-jurist om bij ons als juridisch medewerker aan de slag te gaan. Wij bieden een uitdagende praktijk met uiteenlopende typen zaken. Onze voornaamste rechtsgebieden zijn: Algemeen… Lees meer »