Huurrecht

Huurovereenkomsten leiden bij zowel verhuurder als huurder nogal eens tot juridische vragen en problemen. Wat is de maximale huurprijs die de verhuurder in rekening kan brengen? Kan een huurovereenkomst worden beëindigd als een huurder de huur niet netjes betaalt?

Huurovereenkomsten komen veel voor. Bij huurrecht hoeft u niet alleen te denken aan het huren van een woning. Ook het huren van een bedrijfsruimte, zoals uw kantoorpand valt daaronder.

Het huurrecht kent veel dwingendrechtelijke bepalingen. Zo heeft de verhuurder van een woning niet veel mogelijkheden om van de wettelijke bepalingen af te wijken. Dat is om de huurder te beschermen. Partijen zijn daarvan niet altijd op de hoogte bij het sluiten van een huurovereenkomst. Het gevolg kan zijn dat afspraken worden gemaakt die juridisch niet mogelijk zijn. Daarnaast wijkt de regelgeving voor woonruimte, winkelruimte en kantoorruimte onderling sterk af.

Het is van belang vooraf deskundig advies in te winnen over de juridische aspecten van huurovereenkomsten. Of het nu gaat om huur van woonruimte of huur van bedrijfsruimte. In alle gevallen kunnen wij u vakkundig bijstaan. Wij hebben ruime ervaring met alle aspecten van het huurrecht. Mocht u een geschil hebben over uw huurovereenkomst of heeft u een vraag op het gebied van het huurrecht, dan kunt u contact opnemen met de advocaten van MulderVanGeel advocaten. Wij helpen u graag verder.

Afspraak maken